Операција Извор на мирот: Бројот на неутрализираните терористи за 7 дена изнесува 637

Министерството за национална одбрана соопшти дека бројот на вкупно неутрализираните терористи на ПКК/ЈПГ во операцијата Извор на мирот којашто продолжува успешно според планираното, источно од реката Еуфрат, во североисточнито дел на Сирија, изнесува 637

1288661
Операција Извор на мирот: Бројот на неутрализираните терористи за 7 дена изнесува 637

Во операцијата Извор на мирот којашто се реализира од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK), источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, досега за 7 дена се неутрализирани вкупно 637 терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана во врска со операцијата Извор на мирот која остави зад себе една недела и денеска влезе во осмиот ден се вели следното:

„Бројот на вкупно неутрализираните терористи на ПКК/ЈПГ во операцијата Извор на мирот којашто продолжува успешно според планираното, источно од реката Еуфрат, изнесува 637.“Слични вести