Министерот Хулуси Акар разговараше телефонски со својот ирачки колега Неџах Хасан Али еш-Шамари

Министерството за национална одбрана соопшти дека министерот Хулуси Акар разговараше телефонски со ирачкиот министер за одбрана Неџах Хасан Али еш-Шамари со кого разменија мислења во однос на одбранбено безбедносни прашања на чело со Сирија

1288770
Министерот Хулуси Акар разговараше телефонски со својот ирачки колега Неџах Хасан Али еш-Шамари

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со својот ирачки колега Неџах Хасан Али еш-Шамари со кого разменија мислења во однос на одбранбено безбедносни прашања на чело со Сирија.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, двајцата министри Хулуси Акар и Неџах Хасан Али еш-Шамари во телефонскиот разговор разменија мислења во однос на одбранбено безбедносни прашања на чело со случувањата во Сирија.Слични вести