Операција Извор на мирот: Бројот на неутрализираните терористи досега изнесува 595

Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер напиша: „Бројот на вкупно неутрализираните терористи на ПКК/ПЈД-ЈПГ во операцијата Извор на мирот којашто продолжува успешно, изнесува 595“

1288109
Операција Извор на мирот: Бројот на неутрализираните терористи досега изнесува 595

Во операцијата Извор на мирот којашто се реализира од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, досега се неутрализирани вкупно 595 терористи.

Во споделената објава на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, во врска со операцијата Извор на мирот која денеска влезе во седмиот ден се вели следното:

„Бројот на вкупно неутрализираните терористи на ПКК/ПЈД-ЈПГ во операцијата Извор на мирот којашто продолжува успешно, изнесува 595.“Слични вести