Во напад на терористите на ЈПГ/ПКК врз цивили во Нусајбин кај Мардин загинаа 8 лица, а 35 се ранети

Во соопштението на валијата на Мардин се истакнува дека терористичката организација ЈПГ/ПКК од подрачјето на Сирија изврши напад врз населеното место Нусајбин при што се загинати 8 цивили, а 35 се ранети.

1286748
Во напад на терористите на ЈПГ/ПКК врз цивили во Нусајбин кај Мардин загинаа 8 лица, а 35 се ранети

Во напад со хаубица реализиран од страна на терористите на ЈПГ/ПКК од подрачјето на Сирија кое го држат под окупација, врз населеното место Нусајбин кај градот Мардин, загинаа 8 цивили, а 35 мина се ранети.

Во соопштението на валијата на Мардин се наведува дека терористичката организација ЈПГ/ПКК од подрачјето на Сирија изврши напад врз населеното место Нусајбин при што се загинати 8 цивили, а 35 се ранети.

Ранетите цивили се префрлени во државната болница во Нусајбин и во болници во градот Мардин. (Anadolu Agency-AA)Слични вести