МНР на Турција: Операцијата Извор на мирот нема за цел да ја промени демографската структура

Министерството за надворешни работи на Турција соопшти дека со операцијата Извор на мирот источнио од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија не се цели кон промена на демографската структура во подрачјето

1286500
МНР на Турција: Операцијата Извор на мирот нема за цел да ја промени демографската структура

 

 Слични вести