Телефонска дипломатија од Чавушоглу во врска со операцијата Извор на мирот на северот на Сирија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот државен секретар Помпео, а вчера имаше телефонски разговори и со својот руски колега Лавров и ирански колега Зариф, посветен на операцијата Извор на мирот

1285249
Телефонска дипломатија од Чавушоглу во врска со операцијата Извор на мирот на северот на Сирија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот државен секретар Мајк Помпео.

Според добиени информации од дипломатски извори, Чавушоглу разговараше телефонски со својот американски колега Помпео.

Не беа споделени информации во врска со содржината на телефонскиот разговор.

Инаку, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу претходно вчера водеше одделни телефонски разговори и со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров и со иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф.

Чавушоглу ги информира своите колеги руски и ирански колеги Лавров и Зариф, како и својот американски колега Помпео во врска со операцијата Извор на мирот којашто ја започна вчера Турција против терористичките цели на својата јужна граница, во источниот дел на реката Еуфрат, во Сирија.Слични вести