Соопштение на МО: „Операцијата „Извор на мирот“ успешно помина во текот на целата ноќ“

Од копно и воздух беа бомбардирани и освоени предвидените цели

1285465
Соопштение на МО: „Операцијата „Извор на мирот“ успешно помина во текот на целата ноќ“

Министерството за национална одбрана соопшти дека операцијата „Извор на мирот“ чија цел се терористичките гнезда вгнездени источно од Еуфрат успешно помина во текот на целата ноќ. Од воздух и копно беа бомбардирани и освоени предвидените цели.

Во објавата преку профилот на Министерството за национална одбрана на твитер беше објавено соопштение во врска со исходот на операцијата „Извор на мирот“ на ТВс источно од ЕУфрат.

Во соопштението во кое беше истакнато дека операцијата продолжува според планот, беше подвлечено дека операцијата „Извор на мирот“ успешно продолжи во текот на целата ноќ. Од копно и воздух беа бомбардирани и освоени предвидените цели.Слични вести