Претседателот Ердоган: Не може да не критикува Саудиска Арабија која го доведе Јемен во ваква состојба

Претседателот Ердоган рече: „Саудиска Арабија пред се да се погледне во огледало. Кој го доведе Јемен во ваква состојба?“

1285610
Претседателот Ердоган: Не може да не критикува Саудиска Арабија која го доведе Јемен во ваква состојба

Претседателот на државата и воедно претседател на владејачката Партија за правда и развој АКП (АК Партијата) Реџеп Тајјип Ердоган говори на состанокот на претседателите на градските организации на својата владејачка партија во проширен состав.

Ердоган рече: „Саудиска Арабија пред се да се погледне во огледало. Кој го доведе Јемен во ваква состојба?“Слични вести