ТВС се единствената коалициона и војска на НАТО која води беспрекорна борба против ДЕАШ (ИСИЛ)

Турција е една од земјите која беше изложена на најголема штета на крвавите операции на ДЕАШ

1284406
ТВС се единствената коалициона и војска на НАТО која води беспрекорна борба против ДЕАШ (ИСИЛ)

Министерството за национална одбрана соопшти дека Турските вооружени сили (ТВС) се единствената коалициона и војска на НАТО која води беспрекорна борба против ДЕАШ (ИСИЛ).

На профилот на Министерството на твитер беше објавено соопштение во врска со борбата операциите на ТВС во земјава и надвор од границите.

ТВС се единствената коалициона и војска на НАТО која на терен во рамките на операцијата Еуфратски штит во Сирија води беспрекорна борба против ДЕАШ (ИСИЛ).

Турција е една од земјите која беше изложена на најголема штета на крвавите операции на ДЕАШ, поради што води беспрекорна борба против оваа организација како во земјата така и надвор од границите. Турција одлучно ќе продолжи со борбата против тероризмот источно од Еуфрат.

Во соопштението меѓудругото беше истакнато дека ТВС со преземањето на контролата над подрачјето Дабик во рамките на воената операција Еуфратски штит, кое има свето значење за ДЕАШ, беше нанесен силен воен и идеолошки удар врз терористичката организација.Слични вести