Претседателот Ердоган: Започна операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган соопшти дека Турските вооружени сили ја започнаа операцијата Извор на мирот против терористичките организации ЈПГ/ПКК и ДЕАШ, во северниот дел на Сирија

1284905
Претседателот Ердоган: Започна операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган соопшти дека Турските вооружени сили (ТВС или TSK) ја започнаа операцијата Извор на мирот против терористичките организации ЈПГ/ПКК и ДЕАШ, во северниот дел на Сирија.

Ердоган рече: „Нашата цел е да го уништиме терористичкиот коридор којшто се сака да се формира јужно од нашата граница и да го воспоставиме мирот и спокојството во регионот. Со операцијата Извор на мирот ќе ја елиминираме терористичката закана против нашата земја.“ 

 

 Слични вести