Поддршка од Сириската национална армија (СНА) на операцијата на Турција во северниот дел на Сирија

Автобуси кои ги превезуваа војниците на Сириската национална армија (СНА) и шлепери натоварени со муниција и оружје од градот Килис тргнаа кон градот Газиантеп и оттука се упатија кон границата со Сирија кај градот Шанлиурфа

1284683
Поддршка од Сириската национална армија (СНА) на операцијата на Турција во северниот дел на Сирија

Сириската национална армија (СНА) која е составена од опозициски борци на Сирија за поддршка на евентуалната операција на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) во источниот дел на реката Еуфрат, во северниот дел на Сирија, испрати свои воени сили во градот Шанлиурфа.

Автобуси кои ги превезуваа војниците на Сириската национална армија (СНА) и шлепери натоварени со муниција и оружје од градот Килис тргнаа кон градот Газиантеп.

Како што се дознава конвојот кој што се движеше под преземени безбедносни мерки, е испратен како зајакнување на воените единици распоредени на границата со Сирија кај градот Шанлиурфа.Слични вести