Фотографии на претседателот Ердоган при издавањето на наредбата за операцијата

Претседателот Ердоган ја издаде наредбата за започнување на операцијата „Извор на мирот“

1284989
Фотографии на претседателот Ердоган при издавањето на наредбата за операцијата
erdogan.jpg
erdogan.jpg
erdogan.jpg

Преку профилите на претседателството на социјалните медиуми споделени фотографии од моментот кога претседателот Реџеп Тајип Ердоган добива брифинг од министерот за национална одбрана Хулуси Акар и издавањето на наредбата за започнување на операцијата „Извор на мирот“.

Претседателот Ердоган директивата за започнување на операцијата „Извор на мирот“ му ја даде на министерот за одбрана Хулуси Акар со кој одржа телефонски разговор.

Фотографиите во врска со телефонскиот разговор меѓу претседателот Ердоган и министерот Акар кога добиваше информации за завршените подготовки и спремноста на армијата, како и моментот на издавањето на наредбата беа споделени преку профилите на социјалните медиуми на претседателството.

Во текстот под објавените фотографии беше напишано следното: „Претседателот Реџеп Тајип Ердоган добивајќи брифинг од министерот за национална одбрана Хулуси Акар ја издаде наредбата за започнување на операцијата „Извор на мирот“.Слични вести