Испратен нов конвој со војници во Акчакале на границата со Сирија

Конвојот во кој се наоѓаа камиони кои превезуваа војници тргна од Командата на 20-тата оклопна бригада во градот Шанлиурфа, под безбедносни мерки пристигна во населеното место Акчакале на пограничната линија

1283970
Испратен нов конвој со војници во Акчакале на границата со Сирија

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) се испратени дополнителни војници на пограничните единици на границата со Сирија.

Конвојот во кој се наоѓаа камиони кои превезуваа војници тргна од Командата на 20-тата оклопна бригада во градот Шанлиурфа, под безбедносни мерки пристигна во населеното место Акчакале на пограничната линија.

Како што се дознава, конвојот е испратен со цел зајакнување на воените единици распоредени на границата со Сирија.

 Слични вести