Портрпаролот Калин рече: „Турција нема претензии кон ничии територии“

Турција има за цел да ги исчисти овие територии од терористичките елементи и да ја земе под гаранција својата безбедност на границата

1282812
Портрпаролот Калин рече: „Турција нема претензии кон ничии територии“

Ибрахим Калин, портпаролот на кабинетот на претседателот на Реџеп Тајип Ердоган рече дека Турција нема претензии кон ничии територии.

Во објавата преку профилот на твитер Калин рече:

„Турција нема претензии кон ничии територии. Безбедната зона што ќе се форнира во рамките на територијалниот интегритет на Сирија има одредена цел: Да ги исчистиме овие територии од терористичките елементи и да ја земеме под гаранција безбедноста на нашата граница како и да обезбедиме безбедно враќање на бегалците во нивните родни краишта“.

Калин во објавата потенцираше дека Турција е силна и решителна на тоа поле.Слични вести