Чавушоглу: „Турција решителна во чистењето на северната страна на Сирија од терористите“

Расчистувајќи го регионот од терористи, посветени сме на обезбедување на стабилноста и безбедноста на нашата земја

1282983
Чавушоглу: „Турција решителна во чистењето на северната страна на Сирија од терористите“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу, истакна дека Турција, поддржувајќи го територијалниот интегритет на Сирија, го чисти регионот од терористите со цел стабилност и безбедност на Турција.

„Од почетокот на кризата во Сирија ние го поддржувавме територијалниот интегритет на оваа земја, ќе продолжиме да го поддржуваме и понатаму“, напиша Чавушоглу на својот твитер-профил во врска со Сирија и додаде:

„Расчистувајќи го регионот од терористи, посветени сме на обезбедување на стабилноста и безбедноста на нашата земја. Ќе придонесеме за спокојот, мирот и стабилноста на Сирија.“Слични вести