Претседателот Ердоган: Трамп е дојден на точката на Турција, но оние околу него не се придржуваат кон неговите инструкции

Претседателот Ердоган истакна дека американскиот претседател е дојден на точката на Турција, но напомена дека оние околу него не се придржуваат кон неговите инструкции

1282714
Претседателот Ердоган: Трамп е дојден на точката на Турција, но оние околу него не се придржуваат кон неговите инструкции

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган воедно и претседател на владејачката Партија за правда и развој АКП (АК Партијата), денеска говореше на затворањето на 29. консултационен и евалуациски состанок на својата партија во населеното место Кизилџахамам кај Анкара.

Ердоган истакна дека американскиот претседател Доналд Трамп е дојден на точката на Турција по прашањето на безбедната зона во северниот дел на Сирија, но напомена дека оние околу него не се придржуваат кон неговите инструкции.

Претседателот Ердоган рече: „Претседателот на САД Трамп е дојде на  точката на која укажуваме ние. Го постави на дневен ред повлекувањето од источниот дел на Еуфрат, меѓутоа оние околу него не се придржуваат кон неговата инструкција.“Слични вести