Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими британскиот началник Сер Николас Патрик Картер

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во зградата на Министерството во Анкара го прими началникот на Генералштабот на Велика Британија Сер Николас Патрик Картер

1282088
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими британскиот началник Сер Николас Патрик Картер

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими во Анкара началникот на Генералштабот на Велика Британија Сер Николас Патрик Картер.

На средбата што се одржа во Министерството за национална одбрана присуствуваше и началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер.Слични вести