Калин разговараше со советникот за национална безбедност на САД О'Брајан за Сирија

Портпаролот на кабинетот на претседателот Ибрахим Калин разговараше телефонски со советникот за национална безбедност на САД Роберт О'Брајан во врска со безбедната зона во северниот дел на Сирија

1282145
Калин разговараше со советникот за национална безбедност на САД О'Брајан за Сирија

Портпаролот на кабинетот на претседателот Ибрахим Калин оствари телефонски разговор со советникот за национална безбедност на Соединетите Американски Држави (САД) Роберт К. О'Брајан. 

Како што се истакнува во телефонскиот разговор освен тоа што стана збор за актуелни билатерални прашања  да разменети мислења во однос на взаемниот трговски обем во висина од 100 милијарди долари за кој се има за цел да се оствари со САД, случувањата во Сирија, формирањето на безбедна зона о северниот дел на Сирија, борбата против тероризмот и последната ситуација во Либија.

Портпаролот на кабинетот на претседателот Ибрахим Калин во разговорот со советникот за национална безбедност на Соединетите Американски Држави (САД) Роберт О'Брајан ја нагласи одлучноста на Турција по прашањето на интензивирање на чекорите за формирање на  безбедна зона во северниот дел на Сирија.Слични вести