Утре ќе се одржи состанок на Советот за национална безбедност посветен на Сирија

Најзначајна точка на дневниот ред на состанокот на Советот за национална безбедност што ќе се одржи во претседателската палата Куллијето во Бештепе, во Анкара, под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, ќе биде Сирија

1278401
Утре ќе се одржи состанок на Советот за национална безбедност посветен на Сирија

Утре ќе се одржи состанок на Советот за национална безбедност под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

Најзначајна точка на дневниот ред на состанокот што ќе се одржи во претседателската палата Куллијето во Бештепе, во Анкара, ќе биде Сирија. 

На состанокот ќе биде направена проценка на подготовките во правец на безбедната зона за којашто се планира да се формира во источниот дел на реката Еуфрат.

На дневниот ред на Советот за национална безбедност ќе бидат поставени и активностите на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) во однос на набљудувачките пунктови во подрачјето на Идлиб во Сирија и случувањата во регионот.“Слични вести