Кај Мардин и Сиирт се неутрализирани 7 терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во реализирани операции во руралните подрачја на населените места Дерик кај градот Мардин и Ерух кај градот Сиирт се неутрализирани 7 вооружени терористи

1277880
Кај Мардин и Сиирт се неутрализирани 7 терористи

Во реализирани операции во руралните подрачја на населените места Дерик кај градот Мардин и Ерух кај градот Сиирт се неутрализирани 7 терористи а сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност се неутрализирани вкупно 7 вооружени терористи од кои двајца во руралното подрачје на населеното место Дерик кај градот Мардин и 5 во руралното подрачје на населеното место Ерух кај градот Сиирт.

Операциите во подрачјето продолжуваат. Слични вести