Во подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција се неутрализирани тројца утврдени терористи во подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак

1277813
Во подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција во подрачјето на планината Кандил во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) и Националната разузнавачка служба (МИТ) во подрачјето на планината Кандил на северот на Ирак беа утврдени тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Тројцата терористи беа неутрализирани со реализирана воздушна операција.Слични вести