Чавушоглу на состанокот на МИКТА

МИКТА која беше формирана пред 5 години претставува значајна платформа за оживување на реформите и мултилатералните механизми за соработка на ОН

1277245
Чавушоглу на состанокот на МИКТА

Министерот за надворешни работи на земјава Мевљут Чавушоглу учествува на состанокот на МИКТА кој се формираше на иницијатива на Мексико, Индонезија, Јужна Кореја, Австралија и Турција.

Во рамките на разговорите на 74-то Генерално заседание на ОН во Њујорк, под претседателството на привремениот претседавач Мексико со учество на министрите за надворешни работи се одржа 15-от состанок на МИКТА:

Чавушоглу во објавата преку профилот на твитер истакна:

„На 15-от состанок на министрите за надворешни работи на МИКТА што се одржа во рамките на 74-то Генерално заседание на ОН имавме можност да размениме мислења во врска со регионалните и глобалните прашања. Организацијата МИКТА која беше формирана пред 5 години претставува значајна платформа за оживување на реформите и мултилатералните механизми за соработка на ОН“.Слични вести