Во руралното подрачје на Ширнак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека од страна на градската команда на жандармеријата е реализирана операција поддржана од воздух во руралното подрачје на Идил кај градот Ширнак во која се неутрализирани тројца вооружени терористи

1275845
Во руралното подрачје на Ширнак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана операција поддржана од воздух во руралното подрачје на населеното место Идил кај градот Ширнак, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани тројца терористи.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операциите за воспоставување на безбедноста во земјата од страна на градската команда на жандармеријата е реализирана операција поддржана од воздух во руралното подрачје на населеното место Идил кај градот Ширнак.

Во операцијата се неутрализирани тројца вооружени терористи.

Операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести