Ердоган: Говорот на омраза, најраспространетиот инструмент на непријателството кон исламот, во подем

Претседателот Ердоган рече: „Говорот на омраз е најраспространетиот инструмент на непријателството кон исламот кое што е во подем. Говорот на омраза никогаш не треба да се меша со слободата на мислење.“

1276269
Ердоган: Говорот на омраза, најраспространетиот инструмент на непријателството кон исламот, во подем

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во Њујорк во САД се обраќа на манифестацијата на високо ниво на тема „Борба против говорот на омраза“ чии заеднички домаќини се Турција и Пакистан. 

Претседателот Ердоган рече: „Говорот на омраз е најраспространетиот инструмент на непријателството кон исламот кое што е во подем. Говорот на омраза никогаш не треба да се меша со слободата на мислење. Многу голема клевета и неморал е поистоветувањето на тероризмот со исламот, религијата на мирот. Такво нешто е неприфатливо. Ја поддржуваме идејата за формирање на база на податоци во Обединетите нации, во врска со говорот на омраза.“Слични вести