Генералниот секретар на ОН Антонио Гутерес во октомви ќе допатува во посета на Турција

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес на 31 октомври ќе учествува на Конференцијата за медијација во Истанбул, како една од главните активности на Турција во сферата на медијацијата, т.ј. посредувањето

1276224
Генералниот секретар на ОН Антонио Гутерес во октомви ќе допатува во посета на Турција

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес во месец октомви ќе допатува во посета на Турција.

Според добиени информации од извори на Обединетите нации (ОН), генералниот секретар на светската организација на крајот на месец октомври ќе допатува во посета на Турција.

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес во рамките на оваа негова посета на 31 октомври ќе учествува на Конференцијата за медијација во Истанбул, како една од главните активности на Турција во сферата на медијацијата, т.ј. посредувањето.Слични вести