Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани се тројца терористи

Министерството за национална одбрана одбрана соопшти дека координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) е реализирана воздушна операција на областа Авашин на северот на Ирак во која се неутрализирани тројца терористи на ПКК

1274203
Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани се тројца терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) е реализирана воздушна операција на областа Авашин на северот на Ирак.

Во операцијата се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 Слични вести