Средба на Мевлут Чавушоглу со Кудрет Озерсај во Њујорк

Министерот за надворешни работи Чавушоглу во Њујорк каде што престојува по повод седниците на 74. заседание на Генералното собрание на ОН се состана со со вицепремиерот и министер за надворешни работи на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Озерсај

1274251
Средба на Мевлут Чавушоглу со Кудрет Озерсај во Њујорк

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу кој по повод седниците на 74. заседание на Генералното собрание на Обединетите нации (ОН) престојува во Њујорк, во Соединетите Американски Држави (САД), овде се состана со вицепремиерот и министер за надворешни работи на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Кудрет Озерсај.

Мевлут Чавушоглу и Кудрет Озерсај се состанаа во хотелот Пенунсула.

На средбата беа разгледани билатералните односи и притоа беше повторена поддршката на Турција на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)

 Слични вести