Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) е реализирана воздушна операција на областа Гара во северниот дел на Ирак во која се неутрализирани двајца терористи на ПКК

1273717
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека е реализирана воздушна операција на областа Гара на северот на Ирак.

Во соопштението се вели следното: „Со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) и нашата Национална разузнавачка служба (МИТ) е реализирана воздушна операција на областа Гара во северниот дел на Ирак во која се неутрализирани двајца утврдени терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК."Слични вести