Шести заеднички лет на турските и американските хеликоптери источно од реката Еуфрат во Сирија

Од Акчакале кај градот Шанлиурфа полетаа два хеликоптери на Турските вооружени сили (ТВС) и два хеликоптери на единиците на САД кои го реализираат шестиот заеднички хеликоптерски лет источо од реката Еуфрат во Сирија

1273745
Шести заеднички лет на турските и американските хеликоптери источно од реката Еуфрат во Сирија

Турските вооружени сили (ТВС) и единиците на Соединетите Американски Драви (САД)  во рамките на применувањето на првата фаза на безбедната зона во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија, денеска го реализираат шестиот заеднички хеликоптерски лет.

Во Заедничкиот оперативен центар во населеното место Акчакале кај градот Шанлиурфа се доживува раздвиженост во воздушниот сообраќај.

Од Акчакале полетаа два хеликоптери на Турските вооружени сили (ТВС) и два хеликоптери на единиците на САД. Хеликоптерите полетаа кон границата со Сирија.

Турските вооружени сили (ТВС) и воените сили на Соединетите Американски Драви (САД) претходно реализираа 5 заеднички хеликоптерски летови и една заедничка копнена патрола во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија.

 

 

 Слични вести