За 4 месеци во северниот дел на Ирак се неутрализирани вкупно 417 терористи на ПКК

Министерството за национална одбрана соопшти дека во последните 4 месеци во северниот дел на Ирак се неутрализирани вкупно 417 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, од кои 111 во операцијата „Шепа“ („Pençe“)

1271662
За 4 месеци во северниот дел на Ирак се неутрализирани вкупно 417 терористи на ПКК

Во реализираните операции во северниот дел на Ирак во последните 4 месеци се неутрализирани вкупно 417 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, од кои 111 во операцијата „Шепа“ („Pençe“).

Во објавеното соопштениет од Министерството за национална одбрана се истакнува дека за спречување на зимското организирање на терористите се премина кон нова фаза во операцијата „Шепа“ („Pençe“) којашто продолжува во северниот дел на Ирак во чии рамки на теренот се испратени нови командоски единици.

Во соопштението се вели следното: „Во последните 4 месеци во северниот дел на Ирак се неутрализирани вкупно 417 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, од кои 111 во операцијата „Шепа“ („Pençe“).“

Освен тоа во соопштението на Министерството за национална одбрана се додава дека доколку постои потреба би можела да се реализира операција и на секоја област посебно, а во рамките на операцијата која што почнувајќи од 13 септември продолжува да се проширува кон исток.Слични вести