Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани се двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција на областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи на ПКК

1271552
Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани се двајца терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција на областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во рамките на операцијата „Шепа“ (“Pençe“) која што продолжува во северниот дел на Ирак е реализирана воздушна операција на областа Зап во подрачјето.

Во операцијата, беа погодени наоружани позиции, засолништа и скривници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК, а беа неутрализирани и двајца терористи.Слични вести