Воздушна операција на планината Кандил на северот на Ирак: Неутрализирани се четворица терористи

Со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) се неутрализирани четворица терористи на ПКК на планината Кандил на северот на Ирак

1265156
Воздушна операција на планината Кандил на северот на Ирак: Неутрализирани се четворица терористи

Во реализирана воздушна операција на планината Кандил во северниот дел на Ирак се неутрализирани четворица терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

На сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер беа дадени информации во врска со воздушната операција. 

Во соопштението се истакнува дека со координирана работа на Турските вооружени сили (ТВС) и Националната разузнавачка служба (МИТ) е реализирана воздушна операција на планината Кандил во северниот дел на Ирак.

Во операцијата се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести