Во антитерористичка операција кај градот Дијарбакир е неутрализиран еден терорист

Во рамките на антитерористичките операции за воспоставување на безбедноста во земјата од страна на жандармеријата е реализирана операција  во руралното подрачје на населеното место Хани кај градот Дијарбакир во која е неутрализиран еден терорист

1264763
Во антитерористичка операција кај градот Дијарбакир е неутрализиран еден терорист

Во реализирана антитерористичка операција од страна на жандармеријата во руралното подрачје на населеното место Хани кај градот Дијарбакир, во југоисточниот дел на земјата, е неутрализиран еден терорист.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на антитерористичките операции за воспоставување на безбедноста внатре во границите на земјата е реализирана операција од страна на градската Команда на жандармеријата во руралното подрачје на населеното место Хани кај градот Дијарбакир.

Во операцијата по име „Шехид жандармериски постар водник Угур Саглам-65“ е неутралиизран еден терорист, припадник на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести