Турски и американски хеликоптери го реализираа третиот заеднички лет источно од Еуфрат во Сирија

Врамките на применувањето на првата фаза на безбедната зона која што ќе се формира во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија денеска е реализиран третиот турско-американски заеднички лет со два турски и два американски хеликоптери

1264461
Турски и американски хеликоптери го реализираа третиот заеднички лет источно од Еуфрат во Сирија

Како што се истакнува, во рамките на применувањето на првата фаза на безбедната зона која што ќе се формира во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија денеска е реализиран третиот заеднички лет со два турски и два американски хеликоптери.

На сметката на социјалната медија Твитер на турското Министерство за национална одбрана беше објавено соопштение по прашањето.

Во соопштението се вели дека, во рамките на применувањето на првата фаза на безбедната зона која што ќе се формира во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија денеска е реализиран третиот заеднички лет со два турски и два американски хеликоптери.

 

 Слични вести