Во воздушна операција на областа Хакурк, на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во координација со операцијата „Шепа“ („Pençe“) е реализирана воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак во која се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1263241
Во воздушна операција на областа Хакурк, на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана воздушна операција координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) во областа Хакурк во северниот дел на Ирак се неутрализирани уште двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во координација со операцијата „Шепа“ („Pençe“) е реализирана воздушна операција на областа Хакурк на северот на Ирак.

Во операцијата се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

 Слични вести