Соувство од Турција до Бахамите по повод човечките загуби во ураганот Дориан

Во објавеното писмено соопштение од турското Министерство за надворешни работи се истакнува дека се чувствува длабоко жалење од човечките загуби и тешката материјална штета предизвикана од ураганот Дориан којшто ги погоди Бахамите

1263555
Соувство од Турција до Бахамите по повод човечките загуби во ураганот Дориан

Турција го изрази своето сочувство до Владата и народот на Бахамите и народот поради човечките загуби во ураганот Дориан којшто ги погоди Карибите.

Во објавеното писмено соопштение од турското Министерство за надворешни работи се истакнува дека се чувствува длабоко жалење од човечките загуби и тешката материјална штета предизвикана од ураганот Дориан којшто ги погоди Бахамите.

„Истакнуваме дека во ова тешко време сме со солидарност со Владата и народот на Бахамите, го изразуваме нашето сочувство до блиските на загинатите во ураганот и им посакуваме побрзо оздравување на ранетите.“ - стои во соопштението на Министерството за надворешни работи на Турција.Слични вести