ТВС извршија операција на Хакќари

Терористите учествувале во терористичките акции и убиството на двајца војници на 1 јуни во Хакќари и еден војник на 28 јуни

1262703
ТВС извршија операција на Хакќари

Во операцијата на Турските вооружени сили (ТВС) против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во Хакќари беа неутрализирани 2 терористи.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на МВР беше истакнато дека во рамките на операцијата на ТВС на долината Казан беа неутрализирани 2 терористи.

Според сознанијата, овие терористи учествувале во терористичките акции и убиството на двајца војници на 1 јуни во Хакќари и еден војник на 28 јуни.

Терористите меѓудругото учествувале и во подметнувањето на мините и рачно направените експлозивни средства во подрачјето Доганли кај Хакќари на 26 август кои беа деактивирани.Слични вести