97-та годишнина на Празникот на поебдата и ТВС се одбележува со голема радост во целата земја

По повод Празникот на победата, претседателот Реџеп Тајип Ердоган го посети мавзолејот на Ататурк и ќе приреди свечен прием во претседателскиот дворец

1261047
97-та годишнина на Празникот на поебдата и ТВС се одбележува со голема радост во целата земја

97-та годишнина на Празникот на победата и Турските вооружени сили (ТВС) се одбележува со голема радост во целата земја, ТРСК и дипломатско-конзуларните претставништва во светот.

По повод Празникот на победата, претседателот Реџеп Тајип Ердоган го посети мавзолејот на Ататурк и ќе приреди свечен прием во претседателскиот дворец.

И претседателот на Големото национално собрание на Турција Мустафа Шентоп ќе го посети мавзолејот на Ататурк и ќе учествува на приемот што ќе се одржи по повод 30 август во претседателскиот дворец.

Претседателот на опозиционата Републиканска народна партија (ЏХП) Кемал Киличдароглу ќе учествува на комеморативната седница во Мавзолејот на Ататурк.Слични вести