Реализиран првиот заеднички хеликоптерски лет во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија

Со учество на турски и американски команданти е реализиран првиот заеднички хеликоптерски лет во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија

1257908
Реализиран првиот заеднички хеликоптерски лет во источниот дел на реката Еуфрат во Сирија

Во источниот дел на реката Еуфрат е реализиран првиот заеднички хеликоптерски лет со учество на турски и американски команданти, а во рамките на првата фаза од активностите за формирање на Безбедна зона во северниот дел на Сирија. 

На сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер беше објавено соопштение по прашањето.

Во соопштението се истакнува дека во рамките на првата фаза од применувањата за формирање Безбедна зона во северниот дел на Сирија е реализиран првиот заеднички хеликоптерски лет во кој учествуваа турски и американски команданти.

Министерството сподели и фотографија од првиот заеднички хеликоптерски лет.Слични вести