Во операцијата „Шепа-2“ на северот на Ирак се уништени големи количини оружје и муниција

Во рамките на операцијата „Шепа-2“ („Pençe-2“) во северниот дел на Ирак во пештери, засолништа и скривници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК се пронајдени и уништени големи количини оружје, муниција

1253100
Во операцијата „Шепа-2“ на северот на Ирак се уништени големи количини оружје и муниција

Уништени се големи количини оружје и муниција кои што се запленети во рамките на операцијата „Шепа-2“ („Pençe-2“) која што продолжува во северниот дел на Ирак.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во рамките на операцијата „Шепа-2“ („Pençe-2“) која што продолжува во северниот дел на Ирак, во пештери, засолништа и скривници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК се пронајдени големи количини оружје, муниција и материјали за обезбедување на животните потреби на терористите.

Во соопштението се истакнува дека оружјето и муницијата кои што биле пронајдени во пештерите и засолништата биле уништени.Слични вести