Претседателот Ердоган и лидерите на неколку земји си го честитаа Курбан Бајрам

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговори со лидерите на неколку земји со кои си го честитаа муслиманскиот верски празник Курбан Бајрам

1251866
Претседателот Ердоган и лидерите на неколку земји си го честитаа Курбан Бајрам

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, вчера вториот ден од муслиманскиот верски празник Курбан Бајрам оствари телефонски разговори со лидерите на неколку земји со кои си го честитаа Бајрам.

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации на кабинетот на претседателот, по повод Курбан Бајрам претседателот Ердоган водеше телефонски разговори со малезискиот премиер Махаттхир Мухамед, палестинскиот претседател Махмуд Абас, киргискиот претседател Соронбај Џенбеков и основачкиот претседател на Казахстан Нурсултан Назарбаев.  

Во остварените телефонски разговори претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и неговите соговорници си го честитаа муслиманскиот верски празник Курбан Бајрам.Слични вести