Во операција кај градот Хаќќари поддржана од воздух се неутрализирани тројца терористи

Во подрачјето на градот Хаќќари е реализирана операција поддржана од воздух во која се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1249791
Во операција кај градот Хаќќари поддржана од воздух се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана операција со поддршка од воздух во подрачјето на градот Хаќќари во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на социјалната мрежа Твитер на Министерството за национална одбрана се истакнува дека во подрачјето на градот Хаќќари е реализирана операција поддржана од воздух.

Во соопштението се вели дека во операцијата се неутрализирани  тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести