Во Анкара продолжуваат разговорите за „Безбедната зона“ во северниот дел на Сирија

Во 10:30 часот во министерството во Анкара започна делот од разговорите кои што ќе се одржат денеска со воените функционери на САД, посветени на Безбедната зона за која што се планира да се формира координирано, во северниот дел на Сирија

1248643
Во Анкара продолжуваат разговорите за „Безбедната зона“ во северниот дел на Сирија

Во Анкара продолжуваат разговорите со американските воени функционери во врска со „Безбедната зона“ за која што се планира да се формира во северниот дел на Сирија.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во 10:30 часот во министерството во Анкара започнаа разговорите кои што ќе се одржат денеска со воените функционери на САД, а во врска со Безбедната зона за која што се планира да се формира координирано, во северниот дел на Сирија.

Разговорите помеѓу воените функционери на Турција и САД започнаа вчера.Слични вести