Продолжуваат операциите на ТВС против ПКК

Во операциите беа неутрализирани 5 терористи.

1246620
Продолжуваат операциите на ТВС против ПКК

Успешно продолжуваат операциите на Турските вооружени сили (ТВС) против сепаратистичко-терористичката организација ПКК о земјава и надвор од границите.

Министерството за национална одбрана (МНР) во објавата преку профилот на твитер соопшти дека во координација со операцијата „Канџа“ беше извршена воздушна операција на подрачјата Зап и Метина на северот на Ирак.

Во операциите беа неутрализирани 5 терористи.

Во рамките на операциите за внатрешна безбедност на Министерството за внатрешни работи (МВР) во руралното подрачје Улудере кај Ширнак беа неутрализирани двајца терористи.

Продолжуваат операциите на ТВС во подрачјето.Слични вести