Бродот ТЏГ Бајрактар исплови од Барцелона

На приемот што се одржа на бродот чиј екипаж изнесува 400 лица од кои 220 студенти на Поморската воена академија се одржа манифестација на симнување и искачување на знамето и беше интонирана националната химна

1245249
Бродот ТЏГ Бајрактар исплови од Барцелона

3-та година студентите на Поморската воена академија при Универзитетот за национална одбрана кои се едуцираат на десантниот брод ТЏГ Бајрактар на отворено море, по тридневната посета на Барселона го напуштија шпанскиот град Барселона.

Во рамките на посетата на граѓаните на бродот ТЏГ Бајрактар (Л-402) долг 139 метри кој три дена беше усидрен во пристаништето Мол Барселона Норд и коктелот што се одржа на 29 јули, бродот наиде на големо интересирање.

На приемот што се одржа на бродот чиј екипаж изнесува 400 лица од кои 220 студенти на Поморската воена академија се одржа манифестација на симнување и искачување на знамето и беше интонирана националната химна.

По посетата на пристаништата во Албанија, Италија и Шпанија, последната дестинација на бродот ТЏГ Бајрактар ќе биде Тунис.

Во рамките на 29 дневната обука, поморските студенти имаат можност да научат тактички маневри, пловење, пожар, одбрана, машинско и бродско искуство.

Обуката на воените студенти се очекува а заврши на 9 август во пристаништето во Мугла.Слични вести