Потпретседателот Октај денес ќе отпатува за Тунис

Во рамките на погребната церемонија потпретседателот Октај се очекува да оствари средби со претседателите, шефовите на државите и високите гости кои ќе учествуваат на церемонијата

1243291
Потпретседателот Октај денес ќе отпатува за Тунис

Потпретседателот на државата Фуат Октај денес ќе отпатува за Тунис каде што ќе учествува на погребот на тунискиот претседател Баџи Каид ес-Сибси.

Октај во Тунис ќе учествува на утрешниот погреб на претседателот Ес-Сибси.

На погребот на Ес-Сибси се очекува да учествуваат голем претседатели, шефови на држави и странски делегации.

Во рамките на погребната церемонија потпретседателот Октај се очекува да оствари средби со претседателите, шефовите на државите и високите гости кои ќе учествуваат на церемонијата.

Тунискиот претседател Сибси умре вчера на 93 годишна возраст во болницата во која се наоѓаше на хоспитализација.Слични вести