ТВС остварија воздушна оепрација на северот на Ирак

Во рамките на операцијата беа уништени и голем број засолништа, вооружени позиции на терористите

ТВС остварија воздушна оепрација на северот на Ирак

ТВС остварија воздушна операција на северот на Ирак

Во воздушната операција на Турските вооружени сили (ТВС) на подрачјето Авашин-Басјан на северот на Ирак загинаа 8 беа неутрализирани 8 терористи кои се подготвуваа за терористички напад.

Според соопштението кое беше објавено од страна на МНР, ТВС извршија воздушна операција на терористичките гнезда на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. Во операцијата беа неутрализирани 8 терористи кои се подготвуваа за терористички напад.

Во рамките на операцијата беа уништени и голем број засолништа, вооружени позиции на терористите.Слични вести