Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани се уште тројца терористи

Турски воени авиони реализираа воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак во која се неутрализирани уште тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

Воздушна операција на северот на Ирак: Неутрализирани се уште тројца терористи

Координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во северниот дел на Ирак е реализирана прекугранична воздушна операција на областа Метина во подрачјето во која се неутрализирани уште тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Во споделената објава на сметката на социјалната мрежа Твитер на Министерството за национална одбрана се истакнува дека координирано со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што започна на 27 мај и продолжува успешно во северниот дел на Ирак, е реализирана воздушна операција на областа Метина во подрачјето.

Во операцијата се погодени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште и скривница, а се неутрализирани и тројца терористи.

 Слични вести