Претседателот Ердоган разговараше телефонски со Илхам Алиев и Нана Акуфо-Адо

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации во кабинетот на претседателството, претседателот Ердоган оствари телефонски разговори со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и претседателот на Гана Нана Акуфо-Адо

1239133
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со Илхам Алиев и Нана Акуфо-Адо

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган денеска водеше одделни телефонски разговори со претседателот на Азербејџан Илхам Алиев и претседателот на Гана Нана Акуфо-Адо.

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации во кабинетот на претседателството, претседателот Ердоган оствари телефонски разговори со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и претседателот на Гана Нана Акуфо-Адо.

Во телефонските разговори стана збор за билатералните односи помеѓу Турција и овие две земји, Азербејџан и Гана, а беа разменети и мислења во однос на регионални прашања.Слични вести