Во воздушна операција на планината Кандил на северот на Ирак се уништени терористички цели

Паралелно со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во областа Хакурк во северниот дел на Ирак, е реализирана воздушна операција на областа на планината Кандил во подрачјето каде што се уништени цели на терористичката ПКК

1237579
Во воздушна операција на планината Кандил на северот на Ирак се уништени терористички цели

Во реализирана прекугранична воздушна операција на областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак се уништени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште и скривница.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, паралелно со операцијата „Шепа“ („Pençe“) која што продолжува успешно во областа Хакурк во северниот дел на Ирак, е реализирана воздушна операција на областа на планината Кандил во подрачјето.

Во операцијата се погодени и уништени цели кои од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК биле користени како наоружана позиција, засолниште и скривница. 

 

 Слични вести